OCELLS DEL PIRINEU

gall-fer-web

L’àmbit geogràfic de la guia “Ocells del Pirineu” comprèn les serralades del Pirineu i Prepirineu. El conjunt de serres que conformen aquest espai geogràfic posseeixen un impressionant patrimoni natural i és per això, que bona part de la seva geografia compta amb algun tipus de mesura de protecció. Només a la part catalana, administrativament parlant, hi ha tres parcs naturals i un de nacional.

Pel que fa a la tria de les divuit espècies que hem descrit a continuació, aquestes es poden agrupar en tres categories: la primera d’elles inclou alguns ocells —com ara el voltor, la cuereta torrentera, les dues mallerengues o el pica-soques blau— que tot i que poden ser força comuns en altres indrets dels nostre país, hem cregut que són prou representatius de l’àrea pirinenca. La segona categoria està formada per espècies que, a casa nostra, nidifiquen exclusivament dins l’àmbit que ens ocupa, però que fora d’aquest període poden ser observades en altres zones més meridionals  —el pela-roques, el cercavores o la verderola per exemple—. Finalment, trobem un tercer grup d’ocells els quals és molt improbable veure lluny del Pirineu, com la perdiu blanca, el gall fer, el trencalòs o la llucareta.

Les espècies tractades en aquests quadernets són::

1. Perdiu blanca
2. Gall fer
3. Trencalòs
4. Voltor comú
5. Picot negre
6. Cuereta torrentera
7. Merla d’aigua
8. Cercavores
9. Còlit gris
10. Merla roquera
11. Mallerenga emplomallada
12. Mallerenga petita
13. Pica-soques blau
14. Pela-roques
15. Gralla de bec groc
16. Trencapinyes
17. Llucareta
18. Verderola


OCELLS DEL PIRINEU  (GUIA DE CAMP)

( 210×148 mm, 54 pàgines)

Quadernet a tot color amb il·lustracions de totes les espècies tractades i un breu text dedicat a cadascuna d’elles.


OCELLS DEL PIRINEU (QUADERNET PER PINTAR)

( 210×148 mm, 44 pàgines)

Quadernet en blanc i negre, amb il·lustracions de cada espècie per acolorir acompanyades d’un breu text explicatiu de cada ocell tractat.


 

2 Thoughts on “OCELLS DEL PIRINEU

  1. Pingback: primavera al P.N. de l’Alt Pirineu (ocells) | PASDEPARDAL

  2. Pingback: Còlit gris | PASDEPARDAL

què en penses?