El darrer cap de setmana de l’1, 2 i 3 de maig vam apropar-nos al Parc Natural de l’Alt Pirineu amb la intenció de veure el gall fer (Tetrao urogallus). Encara que vam invertir unes quantes hores caminant per una de les zones amb la densitat més alta d’aquest ocell de tot el sud d’Europa, no vam tenir sort. Tot i així, vam aconseguir observar i també fotografiar un bon grapat d’ocells en plena època de nidificació.

DSC_0211 DEF

El trencalòs (Gypaetus barbatus) que és una de les estrelles indiscutibles de l’Alt Pirineu, es va deixar veure (i fotografiar) tots tres dies.

DSC_0181 DEF

Picot garser gros (Dendrocopos major) enxampat a terra mentre menjava pinyons de les pinyes de pi negre.

DSC_0203 DEF

El raspinell pirinenc (Certhia familiaris) és un ocell força escàs al conjunt de Catalunya i molt difícil de diferenciar del raspinell comú (Certhia brachydactyla). Per sort, el cant dels mascles d’ambdues espècies és prou diferent i permet distingir-los amb certesa.

DSC_0189 DEF

La preciosa mallerenga emplomallada (Lophophanes cristatus) és una de les dues espècies de mallerenga que surten a la nostra guia d’Ocells del Pirineu.

DSC_0225 DEF

La mallerenga petita (Periparus ater) ens va acompanyar a tot hora amb el seu bit-txo, bit-txo, bit-txo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les orenetes vulgars (Hirundo rustica) festejant davant mateix de casa.

roquerol

Al refugi de Fornet els roquerols (Ptyonoprogne rupestris) hi fan el niu. També crien als campanars dels poblets de tota la vall d’Àneu.

roquerol

Els roquerols construeixen els seus niu apilant boletes de fang que recullen dels tolls que deixen les pluges.

En plena primavera, quan la natura és esponerosa arreu, vam quedar fascinats amb l’observació de mamífers, rèptils, amfibis, insectes, flors, etc. Si ho voleu veure estigueu pendents del segon capítol d’aquest increïble cap de setmana.

One Thought on “Primavera al P.N. de l’Alt Pirineu (ocells)

  1. Pingback: Primavera al P.N. de l’Alt Pirineu (altres bitxos) | PASDEPARDAL

què en penses?

Post Navigation