Amb aquest post iniciem una sèrie destinada a facilitar la identificació d’alguns ocells comuns. Cada mes triarem una espècie i penjarem la seva fitxa en format pdf, per tal que us la pugueu descarregar i dur-la amb vosaltres en les vostres sortides ornitològiques. En aquestes fitxes representarem l’ocell escollit en diferents postures i situacions, destacant-ne els trets més característics de cara a la seva identificació. L’ocell escollit per inaugurar la sèrie és la Cuereta torrentera. Esperem que us siguin d’ajuda!


 

CUERETA TORRENTERA (Motacilla cinerea)

La Cuereta torrentera és un ocell que, com el seu nom indica, viu prop de rius, rierols i torrents de muntanya. A l’hivern, però, es pot observar en qualsevol altre ambient amb presència d’aigua, fins i tot en zones urbanes. S’assembla en les seves costums a la Cuereta blanca, però és més solitària: normalment n’observarem individus aïllats. Segons els criteris establerts per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, al nostre país la cuereta torrentera és una espècie considerada VULNERABLE.

cuereta-torrentera-web

què en penses?

Post Navigation