El blauet és la proposta d’#ocelldelmes per encetar l’any 2019, sens dubte l’ocell més bonic dels nostres espais fluvials.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


BLAUET (Alcedo atthis)

El blauet és un ocell una mica més gros que un pardal, amb el cap molt gros, el bec llarg i punxegut i la cua molt curta, però el que de veritat ens sorprendrà d’aquesta espècie és la seva coloració. Té la panxa i el pit de color taronja viu, la gola blanca i el dors d’un increïble blau elèctric. Les ales i gran part del cap són també de color blau, però una mica més fosc. Fa el niu en galeries que excava amb el bec en talussos de terra, normalment a la vora del riu o de canals que no hagin estat cimentats. La seva dieta es compon sobretot de peixos, els quals captura mitjançant una capbussada, llançant-se des d’una perxa —sovint una branca paral·lela a l’aigua— després d’una
estona a l’aguait. El blauet té un vol directe i rapidíssim arran d’aigua, i serà així com veurem normalment aquest ocell. Això sí, abans de sortir volant com un esperitat ens avisarà amb un agut txi-tsi.

(TEXT: Xavi Riera)

blauet-fitxa-web

què en penses?

Post Navigation