Ara que arriba,  o hauria d’haver arribat, el fred us proposem com #ocelldelmes la fredeluga que, com el seu nom indica, ens visita quan fa fred i se’n va a anunciar l’arribada de la primavera nord enllà.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


FREDELUGA (Vanellus vanellus)

Ocell de la mida aproximada d’un colom amb el plomatge bàsicament blanc i negre, encara que a les ales i al dors s’hi aprecien iridescències verdes i porpra, i un plomall finíssim que li atorga un aspecte distingit. La fredeluga només passa l’hivern a casa nostra, i en marxa ja a mitjans de febrer cap a les seves zones de cria al centre i nord d’Europa, per anunciar, en aquelles contrades, la primavera anticipadament. Al Delta i a les planes de LLeida, la fredeluga forma grans grups allà on tingui garantit un bon assortiment dels invertebrats terrestres dels quals s’alimenta. En enlairar-se, aquests estols formen un bonic espectacle, ja que amb els seus batecs lents i erràtics les fredelugues semblen talment grans papallones en blanc i negre.

(TEXT: Xavi Riera)

fredeluga-fitxa

què en penses?

Post Navigation