Pel mes de novembre us proposem el bernat pescaire com #ocelldelmes, el qual, encara que és un ocell típic de zones humides també ens el podem trobar en camps i conreus d’arreu del territori català.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


BERNAT PESCAIRE (Ardea cinerea)

Ocell de gairebé un metre d’alçada, amb les potes, el coll i el bec llargs i una tonalitat general grisenca. En vol, la seva silueta és força característica, amb les ales amples i arrodonides, les potes que sobresurten més enllà de la cua, i el coll plegat en forma d’essa, com fan altres ocells de la seva família. El bernat pescaire és un ocell força comú al delta de l’Ebre, tot i que no és gens estrany trobar-nos-el en camps i conreus d’arreu del territori , on ocupa tota mena d’hàbitats aquàtics amb preferència pels arrossars i la seva xarxa de canals i desguassos. La seva dieta és fonamentalment piscívora, tot i que també pot menjar amfibis, rèptils, crustacis, insectes i fins i tot petits mamífers. El bernat pescaire és un ocell força actiu durant la nit, i com que també és bastant sorollós, és freqüent sentir la seva veu crac-crac durant les hores de fosca.

(TEXT: Xavi Riera)

bernat-pescaire-fitxa

què en penses?

Post Navigation