Seguim amb les nostres propostes per l’#ocelldelmes de l’estiu. Cpm ja sabeu, pels mesos d’estiu, com ja és costum, us proposem un repte doble: fotografiar una espècie típica d’ambients aquàtics i una altra pròpia d’ambients de muntanya. Així, aneu on aneu a passar les vacances tindreu l’oportunitat de participar en el nostre concurs.

Aquí teniu la fitxa de la POLLA D’AIGUA, que és l’ocell de l’estiu corresponent als ambients aquàtics.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


POLLA D’AIGUA (Gallinula chloropus)

La polla d’aigua, polla garau o gallineta d’aigua és una espècie oportunista que es pot trobar en tota mena d’ambients aquàtics. Resisteix bé aigües notablement contaminades i amb força salinitat.

La seva coloració és en general de color gris pissarra, amb el cap i coll més foscs i dues amples línies de color blanc en els flancs sota la cua. El bec és vermell, igual que l’escut facial, i amb la punta groga. Les extremitats inferiors són olivaciogroguenques, amb una taca vermella en els genolls. Els exemplars més joves són amarronats, i manquen de l’escut facial.

Consumeix una àmplia varietat de vegetals i petites criatures aquàtiques. S’alimenten sobre els miralls d’aigua, on es reuneixen en grups que van des de la parella fins a enormes esbarts de milers d’exemplars. Nien habitualment en època de pluges; el niu és una cistella, amb un sostre, construït en la vegetació densa. Pon de 4 a 8 ous, que són incubats durant aproximadament tres setmanes. Ambdós pares coven i peixen la cria.

(TEXT: https://ca.wikipedia.org/wiki/Polla_d%27aigua_comuna)

polla-aigua-fitxa-web

 

què en penses?

Post Navigation