Ja hem arribat a l’estiu i, qui més qui menys, gaudirà d’uns merescuts dies de vacances. Pels mesos d’estiu, com ja és costum, us proposem un repte doble: fotografiar una espècie típica d’ambients aquàtics i una altra pròpia d’ambients de muntanya. Així, aneu on aneu a passar les vacances tindreu l’oportunitat de participar en el nostre concurs.

Aquí teniu la fitxa del CÒLIT GRIS, que és l’ocell de l’estiu corresponent als ambients d’alta muntanya.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


CÒLIT GRIS (Oenanthe oenanthe)

El còlit gris és un ocell estival, que arriba de l’Àfrica a finals del mes de març i marxa a l’octubre. Durant el període de cria, el mascle mostra un característic antifaç negre —just per sota d’una fina cella blanca—, el dors de color gris pàl·lid, les ales negres, el carpó blanc, les parts inferiors de color ant i la cua blanca amb un dibuix negre en forma de T majúscula invertida. Aquest disseny de la cua és un tret característic del còlit gris en qualsevol època de l’any i tant pels mascles com per les femelles, que són, en general, de coloració més apagada. Aquesta espècie, de la mida aproximada d’un pardal, cria en prats alpins i subalpins fins a 2.800 metres d’alçada, sempre amb presència de roquissar, el qual utilitza tant per amagar-hi el niu, com per atalaiar-se a l’aguait dels petits invertebrats dels quals s’alimenta.

colit-gris-fitxa

 

què en penses?

Post Navigation