Text i fotos: Enric Pàmies

Avui hem fet una activitat creuada: hem aprofitat la sortida periòdica del Club Pasdepardal per tocar de prop el projecte Birding Parc Samà, i conèixer així els ocells que habiten al parc.
Hem estat un grup força nombrós i, a part de comentar les espècies ornitològiques del parc (i observar-ne unes quantes), hem anar veient també tots els animals presents al parc: daines, peixos, tortugues, faisans, paons, ànecs, cotorres, …

pas+de+pardal pasdepardal

Degut al nombrós grup que formàvem i al soroll que fèiem (quelcom normal quan anem amb nens petits) hem vist poques espècies ornitològiques: tudó, tórtora turca, falciot negre, merla, griva, cadernera, gafarró, garsa, estornell vulgar, raspinell, mallerenga carbonera, mallerenga emplomallada, pardal comú i cotorreta de pit gris.

Tudó

Tudó

tortora+turca

Tórtora turca

griva

Griva

cadernera

Cadernera

gafarro

Gafarró

cotorra

Cotorreta de pit gris

pardal

Pardal comú

raspinell

Raspinell

També hem vist els ocells que viuen de forma permanent al parc:

anec

Ànec collverd (raça de captivitat)

anec+mandari

Ànec mandarí

anec+caroli

Ànec carolí

colom+guinea

Colom de Guinea

pao+mascle

Paó sobre una branca de Taxodium

pao

Cria de paó

Aprofitant també el bon temps, hem alimentat les tortugues i hem fet un petit recompte de les espècies que viuen al llac. Les més habituals són la tortuga d’orelles vermelles (Trachemys scripta elegans) i les tortugues d’orelles grogues (Trachemys scripta scripta), tot i que podem trobar diverses espècies americanes dels gèneres Trachemys, Pseudemys i Graptemys. Hem observat també una tortuga d’origen asiàtic (Ocadia sinensis) i una tortuga de rierol (Mauremys leprosa), una espècie autòctona de Catalunya.

menjar+tortugues

Observant tortugues i peixos

tortugues+sol

Tortugues assolellant-se

trahcemys+scripta++elegans

Trachemys scripta elegans

trahcemys+scripta++troosti

Trachemys scripta troosti

pseudemys+concinna

Pseudemys concinna

ocadia+sinensis

Ocadia sinensis

mauremys+leprosa

Tortuga de rierol (Mauremys leprosa)

què en penses?

Post Navigation