S’acaba l’estiu i, qui més qui menys, ha de tornar a la feina i a la rutina diària. Per no afegir més sofriment del que cal aquest mes us proposem un ocell, que si bé és considerat “de bosc”, poc a poc ha anat conquerint els parcs i jardins dels nostres pobles i ciutats fins a esdevenir una espècie molt comuna, fàcil d’indentificar i fotografiar. Es tracta, com ja deveu haver endevinat, del TUDÓ, el més gros dels nostres coloms.

Us recordem que podeu participar en  “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat o seguir-nos al nostre compte d’Instagram, on pengem les vostres aportacions.

Esperem les vostres col·laboracions!


TUDÓ (Columba palumbus)

És el més gros dels nostres coloms. Robust i cuallarg, té les parts superiors grises i el pit d’un bonic color rosat. A ambdós costats del coll mostra una conspícua taca blanca, que ens permetrà identificar-lo amb certesa. En vol és fàcilment identificable per les dues franges alars blanques. Viu durant tot l’any a casa nostra i cria en boscos de tota mena, des del Pirineu fins a la costa mateixa. El tudó s’alimenta de borrons, fruita i tota mena de llavors que estova amb aigua un cop dins el pap abans de digerir-les.

El cant del tudó es compon bàsicament de cinc notes de ritme característic que va repetint constantment. Tradicionalment també se li ha posat lletra: – juus-tíííí-cia …sen-nyor!-

tudo-fitxa-web

què en penses?

Post Navigation