Ja hem arribat a l’estiu i, qui més qui menys, gaudirà d’uns merescuts dies de vacances. Pels mesos d’estiu, com ja és costum, us proposem un repte doble: fotografiar una espècie típica d’ambients marins i una altra pròpia d’ambients de muntanya. Així, aneu on aneu a passar les vacances tindreu l’oportunitat de participar en el nostre concurs.

Seguidament us presentem la fitxa del TRENCAPINYES, que és l’espècie que us proposem per ser l’ ocell de l’estiu  dels ambients de muntanya.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


TRENCAPINYES (Loxia curvirostra)

El trencapinyes és un ocell robust, lleugerament més gros que un pardal, amb el cap voluminós i el bec gruixut i amb les mandíbules creuades als extrems, la qual cosa és única entre els ocells del nostre país. Els mascles tenen una tonalitat general rogenca, amb les ales i la cua més fosques, mentre que les femelles i els joves són verdosos.

El trencapinyes viu en tota classe de pinedes, però mostra una clara preferència per les que estan situades per damunt dels 1.600 metres d’alçada. Menja pinyons que extreu de l’interior de les pinyes, en postures sovint acrobàtiques, fent palanca amb el seu bec increïblement especialitzat, quan encara estan tancades, i per tant, quan els pinyons no estan a l’abast de les altres espècies que també en mengen. Aquest fet fa que la seva reproducció estigui lligada, únicament, a la collita de pinyons i que puguin criar, fins i tot, en ple hivern. És un ocell gregari i relativament sorollós, la qual cosa el fa força conspicu, sobretot en pinedes de pi negre.

 

L'ocell de l'estiu: el trencapinyes

L’ocell de l’estiu: el trencapinyes

 

què en penses?

Post Navigation