Ja hem arribat a l’estiu i, qui més qui menys, gaudirà d’uns merescuts dies de vacances. Pels mesos d’estiu, com ja és costum, us proposem un repte doble: fotografiar una espècie típica d’ambients marins i una altra pròpia d’ambients de muntanya. Així, aneu on aneu a passar les vacances tindreu l’oportunitat de participar en el nostre concurs.

Aquí teniu la fitxa del XATRAC COMÚ, que és l’ocell de l’estiu corresponent als ambients aquàtics.

Us recordem que podeu participar en la nostra galeria d’Instagram de “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat.

Bon birding!


XATRAC COMÚ (Sterna hirundo)

El xatrac comú és un ocell migrador que ens visita a l’estiu i desapareix quasi del tot en els mesos d’hivern. És present per tot el litoral català si bé és veritat que és en la zona sud, especialment al Delta de l’Ebre on hi cria una nombrosa colònia, on és més habitual d’observar.

El xatrac és un ocell de mida més petita que una gavina vulgar que es caracteritza per tenir les ales fines i punxegudes, la cua forcada, un caputxó negre al cap i el plomatge del dors i les ales gris i la resta del cos blanc. El bec és fi i punxegut, de color vermell amb la punta negra. Les potes són vermelles.

Principalment s’alimenta de peixos petits que captura llançant-se en picat i capbussant-se a l’aigua. Las colònies de xatracs són molt sorolloses. Emeten diversos tipus de vocalitzacions com una sèrie de kit-kit-kit molt ràpida. També tenen sons de reclam i d’alarma, com krii-arr o xip. Són animals colonials i molt defensius amb els seus nius, que fan a la sorra de la platja, i les seves cries.

xatrac-comú-web

 

què en penses?

Post Navigation