Aquest mes, aprofitant que tot just fa un any el vàrem dedicar a l’oreneta cuablanca, i coincidint amb el projecte orenetes del ICO, el volem dedicar a l’oreneta vulgar.

Us recordem que podeu participar en  “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat o seguir-nos al nostre compte d’Instagram, on pengem les vostres aportacions.

Esperem les vostres col·laboracions!


ORENETA VULGAR (Hirundo rustica)

Tot i que és un dels ocells més estretament lligats a l’ésser humà, hom la confon sovint amb la seva cosina germana l’oreneta cuablanca. L’oreneta vulgar té les parts superiors de color blau molt fosc amb iridescències, la gola i el front vermellós, el pit i el ventre blancs i la cua enforquillada. El niu té forma de mitja tassa oberta per dalt i està construït amb boletes de fang. Sovint està enganxat a les bigues dins de masies i estables. S’alimenta d’insectes de mida petita i mitjana els quals caça en vol a prop de terra o també damunt de l’aigua. L’oreneta vulgar és una espècie estival que passa l’hivern a l’Àfrica subsahariana.

oreneta-vulgar-fitxa-web

què en penses?

Post Navigation