Amb l’entrada dels primers freds arriba un altre Ocell del mes, en aquest cas, un de molt comú però que costarà una mica de localitzar als qui encara no el conegueu! Recordeu que hem canviat els premis mensuals per un gran premi semestral, al qual optarà tothom que participi en qualsevol dels “ocelldelmes” d’aquest període. Esperem les vostres col·laboracions!

Us recordem també que podeu participar en el CONCURS “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat. El mes de febrer sortejarem un lot de productes Pasdepardal entre tots els participants.


MOSQUITER COMÚ (Phylloscopus collybita)

El mosquiter comú és un petit ocell -molt petit, de fet- que tot i que cria de forma regular a casa nostra és amb l’entrada de gairebé un milió d’exemplars hivernants que esdevé una espècie realment molt abundant. És de tonalitat verdosa, amb les parts inferiors més clares i el bec i les potes prims i de color negre.

Els mosquiters, a l’hivern, viuen en qualsevol ambient que tingui arbres o matolls però es deleixen, sobretot, per les acàcies dels parcs i jardins dels pobles i ciutats. Són ocells inquiets que es mouen ràpidament de branca en branca, repassant fulla per fulla per trobar petits invertebrats per omplir el pap.

Per sort, també són ocells força vocals i si estem alerta els sentirem cridar tuit, tuit, mentre anem a comprar el pa o mentre fem una cervesa a la terrassa d’un bar. Per tant, aquest cop, potser us serà més fàcil participar al concurs amb un arxiu d’àudio que amb una foto. Ànims!!

 

mosquiter-comu-fitxa

 

 

One Thought on “L’OCELL DEL MES DE NOVEMBRE: EL MOSQUITER COMÚ

  1. Pingback: S’HAN BEGUT L’ENTENIMENT ELS MOSQUITERS COMUNS? | PASDEPARDAL

què en penses?

Post Navigation