Després del “programa doble” que ha suposat l’Ocell de l’estiu (1 i 2), comencem el curs escolar tornant al format habitual amb l’Ocell del mes de setembre. Recordeu que hem canviat els premis mensuals per un gran premi semestral, al qual optarà tothom que participi en qualsevol dels “ocelldelmes” d’aquest període.  Esperem les vostres col·laboracions!

Us recordem també que podeu participar en el CONCURS “L’OCELL DEL MES” amb fotos, dibuixos, enregistraments sonors, el que sigui… Podeu enviar-nos-ho a info@pasdepardal.cat. El mes de febrer sortejarem un lot de productes Pasdepardal entre tots els participants.


COTORRETA DE PIT GRIS (Myiopsitta monachus)

La cotorreta de pit gris és un ocell de color verd maragda, amb el pit i el front grisos, les ales blavoses i la cua llarguíssima. Es tracta d’una espècie originària de l’Amèrica del sud i les poblacions que hi ha avui en dia a casa nostra provenen d’exemplars d’origen domèstic.

S’alimenta, principalment, de la fruita que recol·lecta dels arbres ornamentals que hi ha als parcs i jardins urbans. Viu en petites colònies —força sorolloses, per cert— que formen agrupant els nius dalt de tot de palmeres o d’arbres de bona alçada. Aquest conjunt de nius, amb el pas del temps, pot arribar a ser tan pesat que hi ha el risc que caigui, aixafant tot allò que hi hagi a sota: normalment, cotxes.

Com en el cas d’altres espècies al·lòctones (que no són originàries d’un territori al qual ha accedit recentment, sovint per l’acció humana) la cotorreta de pit gris competeix directament amb espècies que sí que ho són, d’originàries de casa nostra i, sovint, les perjudica. La cotorreta de pit gris pot ser un dels motius de la davallada de les poblacions de pardals a les ciutats catalanes.

Us desitgem bones observacions i recordeu que podeu participar en el nostre concurs explicant-nos les vostres experiències!

cotorreta-pit-gris-fitxa

què en penses?

Post Navigation