IMG_7528

El diumenge passat, dia 1 de maig, vam fer la sortida “Ocells a vista de manillar” organitzada conjuntament amb Bicicamp. A les nou ens vam reunir al Mas Iglesies de Reus i vam anar pedalant fins la  Torre d’en Dolça a Vila-seca. Un cop allà, i després de fer un mos per agafar forces, vam fer un tomb per les basses, binocles en mà, per veure quins ocells es deixaven observar. Seguidament us oferim un petit resum del que va donar de si el passeig.

Mentre esmorzàvem, a la mateixa torre vam observar les gralles (completament negres amb el clatell més clar) i una femella de xoriguer (més tard va aparèixer el mascle). A les basses hi vam veure cames llargues (amb les potes molt llargues de color vermell), un martinet blanc i, més tard, un martinet ros (semblant al blanc però amb l’esquena color canyella). De seguida va aixecar el vol un becadell (bec llarg i vol erràtic) que va ser un dels quatre limícoles que vam poder observar durant el matí. Els altres tres van ser els cames llargues,  la valona (en una de les basses de dalt) i la gamba roja (a les basses de baix, quan ja tornàvem a agafar les bicicletes). No vam tenir massa sort amb els ocells aquàtics: les fotges (escut blanc sobre el bec) i les polles d’aigua (escut vermell) preferien amagar-se dins el canyissar que no pas exposar-se al vent fred que bufava en aquella hora, d’ànecs collverd només en vam veure la femella, i el cabusset tot just el vam sentir cantar.  El que si que vam poder veure i sentir va ser el trist, aquell ocell menut que mentre s’enlairava anava dient “trist, trist, trist“..

DSC_9243

Gralla (Corvus monedula)

DSC_8380

Cames llargues (Himantopus himantopus)

DSC_0781

Martinet ros

DSC_0026

Gamba roja

Vam aprofitar la sortida  per fer pràctiques per diferenciar els falciots (completament foscos) de l’oreneta cuablanca (panxa i carpó blancs) i de l’oreneta vulgar (panxa blanca i esquena negra). Altres ocells que vam poder observar van ser el tudó (com un colom gros amb un collaret blanc al coll), la garsa (de la família dels còrvids i per tant intel·ligents), els abellerols (molt acolorits als quals el dibuix de la guia no les feia justícia), la puput (inconfusible) i el tallarol capnegre (amb el cap negre com el seu nom indica).

DSC_0775

Falciot negre (Apus apus)

DSC_0024

Abellerol (Merops apiaster)

DSC_0789

Puput (Upupa epops)

DSC_8802

Tallarol capnegre (Sylvia melanocephala)

En marxar altre cop cap a Reus vam descobrir un pobre conill penjat dalt d’un pi on se’l devia haver menjat algun rapinyaire…

Gràcies a tots els que ens vau acompanyar i gràcies sobretot a la gent del Bicicamp.

Bon birding i fins la propera!

IMG_7523 IMG_7525

 

què en penses?

Post Navigation