Ahir a la tarda ens vam reunir un grup d’afeccionats a això de “pardalejar” al port de Cambrils. Malauradament, justament aquest dia, no hi havia una gran densitat d’ocells a la vista. Tot i això vam poder observar la cuereta blanca, el gavià fosc, el corb marí, el xatrac becllarg i les dues espècies de gavines que a l’estiu tenen el cap fosc però que a l’hivern tan sols  en conserven una taqueta darrera l’ull: la gavina capnegre i la gavina vulgar. De fet, tots els nostres esforços es van centrar en veure qui era capaç de discernir els exemplars que ens passaven a la vora entre aquestes dues espècies de gavines. Recordem les principals característiques que ens permetien diferenciar els adults: el de gavina capnegre té el bec curt i gruixut, la taca fosca del cap més difuminada i quan vola es veu tota blanca per sota. Per contra la gavina vulgar té el bec més punxegut, la taca més definida i quan vola se li veu una mica de negre a les ales. Amb les gavines juvenils i de primer hivern ja no ens hi vam atrevir…

DSC_2320 DEF

Gavina capnegre

 

DSC_2530 DEF

Gavina vulgar

IMG_6196

Seguidament, i sense perdre massa temps, ens vam acostar a la desembocadura de la riera de Maspujols. Aquest és un lloc ideal per observar aus aquàtiques amb la canalla ja que les observes des d’una passera de fusta i els animals, confiats, van fent la seva sense parar massa esment en la gent que se’ls mira o els fa fotos. En aquest ambient més relaxat vam observar l’ànec collverd, la polla d’aigua, diferents classes d’ànecs domèstics  i els que van ser les estrelles de la sortida: un mascle d’ànec mandarí i una femella d’ànec carolí que han escollit aquest indret per a passar-hi l’hivern.

IMG_6320

La colla del club Pasdepardal a la desembocadura de la riera de Maspujols

 

IMG_6342

Atents a les explicacions d’el Xavi!

 

IMG_6301

Tota la família atents als moviments de l’ànec mandarí!

DSC_2381 DEF

El famós ànec mandarí

 

IMG_6358

L’ànec collverd només submergeix mig cos per menjar i ens ensenya el cul!

 

IMG_6367

La polla d’aigua deixa unes bones petjades amb aquestes potes tan grans que té!

 

IMG_6361

Gavines vulgars o capnegres?

 

què en penses?

Post Navigation