IMG_5723

Al fons la Torre d’en Dolça, que dóna nom al parc.

Aquest matí hem anat a pardalejar a la Torre d’en Dolça, un parc urbà de Vila-seca amb quatre basses artificials que són aprofitades pels ocells aquàtics per reposar i agafar forces en els seus viatges migratoris. Hem quedat ben d’hora per tal d’evitar els habituals runners i passejants amb gossos dels diumenges al matí.

IMG_5722

Buscant el blauet…

L’esforç de matinar un diumenge de seguida ha tingut la seva recompensa ja que només entrar al parc hem pogut observar una parella de bitxacs i algunes cueretes blanques. Seguidament ens hem acostat als estanys i hem gaudit veient com pasturaven pels prats del voltant les polles d’aigua (amb el seu reclam que ens recordava el so d’una joguina), com es capbussaven els petits cabussets (que no són de cap manera ànecs) i l’elegància dels xarxets mascles (les femelles més discretes, com passa amb totes les espècies d’ànecs). Al voltant, omnipresents, vols d’estornells, garses i gralles (que nien en forats de l’edifici de la torre). El blauet, el highlight de la sortida, no s’ha deixat veure ni sentir, tot i que aquest és un bon lloc per avistar-lo.

DSC_2332 DEF

Bitxac comú mascle (Saxicola rubicola)

DSC_3109 DEF

Cuereta blanca (Motacilla alba)

DSC_2380 DEF

Polla d’aigua (Gallinula chloropus)

DSC_3096 DEF

Xarxets (Anas crecca)

Passejant pels voltants, deixant els estanys enrere, ens hem trobat un niu de garsa (gros, esfèric, amb l’entrada lateral i el terra entapissat de fang), hem sentit el picot verd (que ens ha recordat el renill d’un cavall), hem vist la puput (amb el seu vol com de papallona), el pit-roig (mig amagat entre les branques d’un pi)  i un vol de caderneres (amb la cara vermella i les ales negres i grogues).

DSC_2514 DEF

Puput (Upupa epops)

DSC_3126 DEF

Pit-roig (Erithacus rubecula)

Cap al final hem tingut la visió fugaç d’un cotxa blava (tot just li hem vis la cua vermellosa!) i un xoriguer ens ha acomiadat des de dalt d’un pollancre.

DSC_1997 DEF

Xoriguer comú mascle (Falco tinnunculus)

Fins la propera i bon birding!

IMG_5730

Repassant els “bimbos” del dia.

 

2 Thoughts on “CRÒNICA DE LA SORTIDA A LA TORRE D’EN DOLÇA

  1. Jean-Yves Paquet on desembre 21, 2015 at 9:29 am said:

    Hola Pas de Pardal ! Hem tingut mes sort amb el Blauet a la meva sortida simultanea a Godinne (Belgica): totes els participants l’han vist amb telescopi, que bixo preciosa. Clar, no hem vist Puput ni cotxe blava, pero hem tingut la sort de veure un mascle de Bec de serra gros… Aqui el hivern no ha arribat encara (15°C !) i moltes bixos van cantant com de primavera.

què en penses?

Post Navigation