Aquest dissabte al matí ens hem reunit una colla d’afeccionats a La Selva del Camp per pardalejar plegats. L’objectiu de la sortida era proporcionar un primer contacte amb el món dels ocells  i intentar aprendre a reconèixer-ne algun a través del seu cant. Aquesta vol ser la primera d’un seguit de sortides mensuals adreçades a afeccionats i curiosos. Si ens voleu acompanyar a la propera estigueu atents a les novetats del web des d’on us n’anirem informant.

A continuació us oferim una petita crònica de la sortida amb les espècies que hem anant observant i escoltant:

Primerament ens hem mogut pels carrers de la perifèria del poble on hem pogut observar la tórtora turca, el tudó, la garsa, veure les diferències entre l’estornell vulgar (pigallat de blanc)  i l’estornell negre (aspecte “oliòs”)  i reconèixer un tallarol capnegre localitzat dins d’un arbust gràcies al seu característic reclam.  L’itinerari ha seguit camí de la riera i al primer camp d’oliveres un estol de mallerengues cuallarga ha fet les delícies dels assistents mentre de fons se sentia el cant “líquid” d’un pit-roig.  Més endavant, en un altre camp, una griva pasturava entre oliveres mentre vols d’estornells creuaven el cel.

DSC_1984-DEF

Tórtora turca (Streptopelia decaocto)

DSC_1983-DEF

Tudó (Columba palumbus)

DSC_1989-DEF

Estornell negre (Sturnus unicolor)

DSC_1986-DEF

Mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus)

Un cop a camp obert, ja a la riera, hem pogut veure un grup de caderneres que jugaven a l’herba seca, insistir en l’observació dels estornells i escoltar la veu del tallarol de casquet, el tallarol capnegre, la mallerenga carbonera, la merla, el pit-roig i el pinsà comú entre altres.  Els pinsans s’han deixat veure, ja de tornada, en un prat on també hi havia dues titelles.  Ja entrant altre cop al casc urbà  hem observat al bitxac i, més endavant, hem tingut la visió fugaç d’un vol d’esplugabous que han passat per damunt del poble en el seu trajecte qui sap cap a on.

ee

Merla (Turdus merula)

DSC_0236-DEF

Mallerenga carbonera (Parus major)

DSC_0194

Garsa (Pica pica)

Finalment, un pit-roig ens ha sortit al pas amb el que hem donat per finalitzada la part ornitològica del matí i em encetat la part gastronòmica tot fruint d’un bon esmorzar de brases i pa torrat…

Resumint: Ens ho hem passat bé de valent pardalejant, hem fet un bon esmorzar i, de ben segur,  més d’un assistent ha fet els seus primers “bimbos”!

Us esperem a tots a la propera sortida!

IMG_5600

IMG_5602

 

 

3 Thoughts on “bird-brunch

  1. Montserrat on novembre 29, 2015 at 9:46 pm said:

    Déu ni do la d’ocells que tenim a La Selva. Felicitats per les fotos.
    La veritat és que desconeixia aquestes sortides.
    Com puc saber-ho, la propera vegada?

  2. Pingback: PRIMERA SORTIDA OBERTA A TOTHOM DEL CLUB PASDEPARDAL | PASDEPARDAL

què en penses?

Post Navigation