A finals del mes de juliol, tot passejant per la capçalera de la vall del Muntanyó d’Àrreu, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, ens vam topar amb aquest presumit mascle de còlit gris (Oenanthe oenanthe) expert en “postureig” que es va deixar retratar del dret i del revés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Pep Gavaldà

El còlit gris és una de les espècies tractades a la nostra guia “Ocells del Pirineu“.

Reproduïm la ressenya que li vàrem dedicar a la guia:

“El còlit gris és un ocell estival, que arriba de l’Àfrica a finals del mes de març i marxa a l’octubre. Durant el període de cria, el mascle mostra un característic antifaç negre —just per sota d’una fina cella blanca—, el dors de color gris pàl·lid, les ales negres, el carpó blanc, les parts inferiors de color ant i la cua blanca amb un dibuix negre en forma de T majúscula invertida. Aquest disseny de la cua és un tret característic del còlit gris en qualsevol època de l’any i tant pels mascles com per les femelles, que són, en general, de coloració més apagada. Aquesta espècie, de la mida aproximada d’un pardal, cria en prats alpins i subalpins fins a 2.800 metres d’alçada, sempre amb presència de roquissar, el qual utilitza tant per amagar-hi el niu, com per atalaiar-se a l’aguait dels petits invertebrats dels quals s’alimenta.”

 

què en penses?

Post Navigation